Den komplette stikordsguide til festunderholdning

Stikord og historier

Generel eller skræddersyet underholdning

I udgangspunktet er mine 4 forskellige underholdningsindslag generel underholdning for alle festdeltagerne, hvorfor du ikke behøver at give mig nogle stikord og/eller historier.

Dog vil jeg helt klart anbefale, at du benytter muligheden for at ændre mit indslag fra at være genere til at blive skræddersyet til lige netop det arrangement du skal være en del af – uanset om du er værtinde, vært eller gæst.

Men hvad kræver det at få dit indslag skræddersyet? Jo ser du…


Et skræddersyet underholdningsindslag kræver…

Ønsker du at målrette det underholdningsindslag du vælger at bestille, så det bliver mere personligt og vedkommende, så skal du bidrage med nogle stikord og/eller historier om de personer du gerne vil målrette indslaget særligt til.

I forhold til kunne skræddersy underholdningen så godt som muligt, så har jeg følgende “regler” for modtagelse og inddragelse af stikord/historier.

1) Mængden af stikord:

I forhold til mængden af stikord, så er en naturlig begrænsning pga. underholdningens varighed og det at hver figur allerede har et underholdningskoncept, som kan fylde tiden ud. Derfor kan du højest sende mig, samlet set, 7 korte linjer med stikord / små historier (i stikordsform).

Eksempel på højest antal stikord, der kan fremsendes:

 • Peter elsker pizza, Peter spiller fodbold i Holbæk, Da Peter var lille kom han til at farve sit hår blåt ved et uheld, Peters bror hedder Michael og er lige så stædig som ham, Peter arbejder som mekaniker hos “PV auto” og Peter er tosset med “Familien fra Bryggen”

2) Jo flere personer, jo færre stikord/historier pr. person:

Hvis du skriver stikord/historier om mere end én person, så gælder “reglen” for mængden af stikord/historier også. Så vil du gerne skrive om flere hovedpersoner/gæster, så skriv kun lidt om hver af dem – så du ikke kommer til at skrive mere end samlet set 7 linjer.

3) Prioriter dine stikord:

Jeg forsøger, at få så mange af dine stikord / historier med i underholdningen som muligt, men jeg kan ikke garantere dig at jeg kan få dem alle med. Skriv dem derfor meget gerne i kronologisk rækkefølge, hvor det du helst vil have med kommer i de første linjer.

4) Stikord og historier skal sendes skriftligt

Hvis du ønsker jeg skal inddrage stikord/historier i underholdningen, så skal jeg modtage disse skriftligt. Derfor kan du sende det til min mail: [email protected]. OBS: Vær opmærksom på, at jeg skal modtage det du skriver – senest 4 dage før datoen for arrangementet.

 

Nok om “regler” – men hvad er egentlig (gode) stikord og historier til underholdning? Godt du spørger, se her…


Stikord til underholdning:

Stikord er betegnelsen for ord, der kort gengiver det væsentlige i noget – i det her tilfælde noget om en hovedperson(erne) eller nogle af de øvrige festdeltagere (gæster).

Det kan f.eks. være SVAR på SPØRGSMÅL som:

 • Hvad arbejder personen med til dagligt?
 • Hvad er personens gode/dårlige vaner?
 • Hvad laver personen i sin fritid (eks. en hoppy eller sportsgren)?
 • Hvad er personens livret?
 • Hvad er personen uddannet som?
 • Hvad er personens kælenavn?
 • Hvad kendetegner særligt personen?

Ovenstående er blot til inspiration, så du kan sagtens have andre stikord end de foreslåede. Kort sagt handler bare om at fremhæve nogle spøjse vaner, beskæftigelse, særlige kendetegn osv.


Historier til underholdning:

Historier er betegnelsen for korte sætninger, der beskriver en eller flere episoder som hovedperson(erne) eller nogle af de øvrige festdeltagere (gæster) har været en del af.

Det kan f.eks. være historier hvor:

 • Personen gjorde / sagde noget rigtig dumt
 • Personen var klodset eller sagde noget klodset
 • Personen gjorde / sagde noget sjovt
 • Personen var uheldig eller heldig

Ovenstående er til din inspiration, så selvfølgelig kan du byde ind med historier som ikke matcher nogle af de ovenstående eksempler.

Jo mere kort og præcis du er i din beskrivelse af historierne jo bedre, så længe at en udefrastående (mig) kan forstå essensen af historien.

 


Den største fejl i forhold til valg af stikord og historier – og hvordan du undgår den

Du skal ikke tænke på, at det nødvendigvis skal være “sjove” stikord og historier du har fundet – jeg skal nok få dem til at blive sjove når jeg har modtaget dem.

Dog har jeg nogle klare anbefalinger til dig, som jeg håber du vil følge i forbindelse med valg af stikord og historier til underholdningsindslaget.

Dog vil jeg først præsentere dig for den største fejl ved valg af stikord og historier. Fejlen er…

Den største fejl:

Den største fejl du kan begå omkring valg af stikord og historier er, at du vælger de forkerte stikord og historier. Disse kendetegnes ved tre ting:

1: Personen ønsker ikke at de bliver fortalt
2: De er grænseoverskridende
3: Der er kun få af festdeltagerne (gæsterne) som kender til dem

Sådan undgår du fejlen:

1. Hvis du er i tvivl omkring hvorvidt personen syntes om de stikord og historier du har valgt, så snak med personen om hvorvidt det er okay at du anvender disse stikord / historier (Du behøver jo ikke at sige hvad de skal bruges til, hvis det er en overraskelse)

2. Uanset om du syntes, at det er sjove stikord og historier du har fundet frem, så er det ikke altid, at vi som personer er enige om hvad der er sjovt og hvad er der lidt for meget (grænseoverskridende). Spørg derfor gerne andre som kender personen godt og hør om de mener at dine valgte stikord og historier er tilpas eller om de er “for meget”

3. Er du i tvivl om hvorvidt de andre festdeltagere (gæster) kender til de stikord og historier du vil anvende, så snak med dem om det. Jo flere der kender til stikordene – jo bedre

FÅ ET TILBUD!
close slider

  Eventuel rabatkode